کلاس پنجم ایثار

اینجا ایستگاهی ست بین مدرسه و خانه،جایی که باید بایستیم و نگاهی کنیم به راه رفته.جایی که کمک میکند راه مانده را بهتر طی کنیم.

کلاس پنجم ایثار

اینجا ایستگاهی ست بین مدرسه و خانه،جایی که باید بایستیم و نگاهی کنیم به راه رفته.جایی که کمک میکند راه مانده را بهتر طی کنیم.

مطالبی خواندنی درباره شیوه تست زنی

سه شنبه, ۱۴ بهمن ۱۳۹۳، ۰۷:۴۸ ب.ظ

چقدر با آزمونهای تستی آشنا هستید؟

در آزمونهای چهارگزینهای، معمولاً یک گزینهی 100 درصد درست و یک گزینهی 100 درصد غلط وجود دارد. دو گزینهی دیگر به نحو جالبی به دو گزینهی فوق، نزدیکتر است یعنی یک گزینه، بسیار به گزینهی غلط، نزدیک است و یک گزینه، به پاسخ درست، بسیار نزدیک است. حذف گزینهی غلط و نزدیک به غلط، نسبتاً ساده است ولی انتخاب گزینهی صحیح از گزینهی نسبتاً صحیح، کار مشکلی است. زیرا این گزینه، طوری انتخاب شده که اگر فرد سؤال را خوب درک نکرده باشد یا به نکات کلیدی سؤال خوب توجه نکرده باشد، به جواب غلط میرسد و بسیاری از دانش آموزان، چون پاسخ موردنظر را در بین پاسخها مشاهده میکنند، بلافاصله انتخاب میکنند. این نکته بسیار قابل اهمیت است و فرد بایستی برای رفع شک و تردید، سؤال را مجدداً بخواند، نکات کلیدی را دقت کند و پس از تحلیل سؤال، پاسخ اصلی را انتخاب کند و در صورت شک و تردید، بهتر است (در صورت وجود نمرهی منفی) اصلاً پاسخ ندهد. 

آماده شدن برای امتحانات عینی یا تستی

1-نکات مهمی که قبلاً یادداشت کردهاید و زیر آنها خط کشیدهاید، مجدد مرور کنید.

2-تمام تعاریف و اصطلاحاتی که با نگارش خاصی (خطوط کج یا پررنگ) نوشته شده، بخوانید.

3-با سؤالات مختلف تستی، آشنا شوید و تمرین کنید.

4-میزان زمان صرف شدهی خود را برای هر آزمون، یادداشت کنید و سعی کنید، سرعت خود را بالا ببرید.

5-نکان مهم زیرنویس شده یا زیرتصاویر و فرمولها را با دقت به خاطر بسپارید.

6-سعی کنید ابتدا مطالب را به طور کلی بخوانید تا اصل مطلب در ذهن شما سازماندهی شود و سپس به جزئیات و نحوهی ارتباط جزئیات با اصل مطلب بپردازید.

7- مطالب را به صورت سلسله مراتبی بخوانید و گاهی رابطهی عکس و مستقیم مطالب را با هم، بیابید.

8-سعی کنید از روش مکانها و کلمات کلیدی، به خوبی بهره بگیرید و قبل از آزمون، مرور ذهنی داشته باشید.

 

 

در هنگام پاسخگویی به سؤالات، ممکن است سه حالت پیش آید:

الف) تستهای ساده:تستهایی که با خواندن آنها، راهحلش ا تشخیص میدهید و میتوانید در زمان استاندارد یا کمتر، پاسخ دهید. به تستهایی ساده میگویند که حل این تستها در اولویت اول است.

ب) تستهای زمانبر یا وقتگیر:تستهایی که یا آشنا به نظر میرسند و یا شما جواب آن ها را بلد هستید ولی تشخیص می دهید که برای پاسخ به چنین سؤالاتی باید زمان و انرژی بیشتری را صرف کنید. در کنار اینگونه تستها، علامت (*) بگذارید و به سراغ تست بعدی بروید.

ج) تستهای دشوار یا ناآشنا:اینگونه تستها، تستهایی هستند که با آنها آشنا نیستید یا جواب آنها را نمیدانید. در کنار این نوع تستها، علامت (**) بگذارید.

د)در مرحلهی اول پاسخگویی به تستها، فقط به تستهای ساده پاسخ دهید و از حل تستهای وقتگیر و دشوار خودداری کنید. زمانی که به تمامی سؤالات سادهی یک درس پاسخ دادید، هنوز زمانی از وقت استاندارد باقی مانده است، پس از آن به سراغ درس بعدی بروید. زمانی که تمامی دروس به این روش تمام شد، آنگاه به سراغ تستهایی با علامت (*) بروید و آنها را حل کنید. اگر باز هم زمان داشتید، به سراغ تستهای (**) بروید.

سؤالات را به طور اجمالی بررسی کنید و بر اساس تعداد و زمان سؤالات، پاسخدهی را آغاز کنید.

حتماً قبل از اینکه به گزینهها نگاه کنید، ابتدا سؤال را بخوانید و به آن پاسخ دهید، سپس پاسخ خود را با گزینهها مقایسه کنید. اینکار باعث میشود، گزینههای غلط، سازمان ذهنی شما را به هم نریزد.

هنگام بررسی گزینهها، گزینههای غلط را حذف کنید.

قبل از هرگونه اقدام به پاسخگویی تستها، تمام اجزای سؤال را بخوانید.

در تقسیم زمان برای پاسخگویی به تستها، توجه داشته باشید که زمان برای حل هر تست، متفاوت است.

محاسبات عددی را با دقت و تمرکز انجام دهید. در تستهای ریاضی، یک روش کار مشخص داشته باشید تا دچار سردرگمی نشوید ( مشکل عمدهی دانشآموزان در ریاضی این است که صورت مسأله را درک نمیکنند).

سعی کنید، حدسی پاسخ ندهید، ولی در صوت وسوسه شدن به اینکار، اولین حدس شما، صحیحترین است؛ مگر این که با مرور سؤال و دقت و توجه، متوجه انتخاب اشتباه خود شده، سپس پاسخ را تغییر دهید.

از آنجا که زمان برای یک مجموعه سؤال است، بر روی هر سؤال، زمان زیادی صرف نکنید. سعی کنید ابتدا سؤالاتی که پاسخ آنها را میدانید و اطمینان دارید، پاسخ دهید و سپس به سؤالاتی بپردازید که نیاز به فکر و تجزیه و تحلیل دارد.


کلمات کلیدی سؤالات تستی، بسیار مهم هستند، حتماً به آن ها توجه کنید، زیرا برخی از سؤالات، منفی است. یعنی شما باید گزینهای را انتخاب کنید که اصل سؤال نیست (کدام یک از موارد زیر نیست؟). کلمات هیچکدام، اغلب، همیشه، غالباً، گاهی، هرگز، کمترین، بیشترین، اولین، آخرین، صحیحتر، نمیباشد، جزء کلمات کلیدی است.


گزینهی اولی را که میبینید، حتی اگر مطمئن هستید که درست است، زود انتخاب نکنید. حتماً ابتدا گزینهها را ببینید، دوباره به سؤال نگاهی بیندازید و بعد در آخر، گزینهی درست را انتخاب کنید.

اگر بین دو گزینه شک داشتید، حتماً یکی را انتخاب کنید. اگر به طور قطع و یقین، تشخیص دادید که دو گزینه، نادرست است و بین دو گزینهی دیگر، شک داشتید، حتماً یکی را انتخاب کنید. برای مثال، اگر در 10 سؤال، شک بین دو گزینه را داشته باشید و شانسی آنها را پاسخ دهید، بنا به قانون احتمال، به 5 سؤال پاسخ صحیح دادهاید و به 5 سؤال پاسخ اشتباه. بنابراین 3 و 1.3(کسر) نمرهی مثبت برایتان در نظر گرفته میشود؛ یعنی اگر 6 یا 7 پاسخ اشتباه هم بدهید، باز هم 2 یا 2.3 نمرهی مثبت برایتان ثبت خواهد شد. پس اگر بین دو گزینه شک داشتید، یکی را انتخاب کنید.

در حین آزمون، به نتیجهی کار فکر نکنید. فقط به این موضوع بیندیشید که دقیقترین و صحیحترین پاسخ را انتخاب کنید. اگر وقت مرور تستها را داشتید، بلافاصله پاسخ را عوض نکنید. مجدد سؤال را بخوانید و در صورت اعتماد کامل، پاسخ را تغییر دهید.

در جلسهی آزمون، به اطراف خود توجه نکنید و به پاسخنامهی دوستان خود نگاه نکنید، زیرا ممکن است شما را وسوسه کند که به صورت حدسی، پاسخ دهید و ثابت شده که نتیجهی این روش، از بین رفتن سؤالات صحیح است و نتیجه آن نخواهد شد که شما میخواهید.

 

چهار عامل مؤثر برای افزایش سرعتعمل در تستزنی

1- مطالعهی مفهومی و معنیدار کردن مفاهیم     
2- شادابی و سرحال بودن

3- تمرین و رکوردگیری در تستزنی

4- تمرکز و آرامش

اشتباهات غیرعملی که در آزمونهای تستی بسیار شایع هستند، عبارتند از:


1- انتخاب گزینه
ی هم شماره با پاسخ سؤال( پاسخ مسأله عدد 2 میشود، گزینهی 2 را میزنند)

2- عجله کردن در صورت مسأله

3- " نیست" را " است" دیدن و بالعکس

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۱۱/۱۴
شیخ ..

نظرات  (۳)

۱۶ بهمن ۹۳ ، ۱۱:۵۴ ریحانه مشایخ
سلام خانوم ،عالی بود،ممنون
پاسخ:
سلام عزیزم ، نه گزارش کار برای 19 به پایین است.
با ارض سلام و خسته نباشید                                                                                                سعی می کنم این حرف رو ملکه ی ذهنم کنم
پاسخ:
با عرض سلام به شما دختر مهربان:)
۱۱ اسفند ۹۳ ، ۱۷:۰۰ ریحانه مشایخ
سلام خانم مهربانم.سوال ریاضی می گذارید در سایت؟

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی